Piese auto originale sau aftermarket?



Aflati mereu în căutarea unor piese auto ieftine, soferii se lovesc de o decizie destul de greu de luat: piese auto aftermarket sau piese auto originale? Cu siguranta ambele variante ofera avantaje și dezavantaje și exista doua tabere foarte bine conturate care le sustin. Ce decizie iei tu insa? Daca esti nevoit sa cumperi piese auto, nu ai o varianta de scapare! Trebuie sa alegi intre aftermarket si original si sa te feresti de piesele contrafacute ca de necurat. Iata care sunt criteriile care te vor orienta spre solutia care ti se potriveste.

Piesele auto originale 

Sunt, fara doar si poate, cele care iti ofera cea mai buna calitate, fara un efort prea mare, sau cel putin fara un efort care sa iti manance timp si energie. Din pacate, sunt destul de costisitoare, motiv pentru care foarte multi soferi sar peste ele, cautand varianta aftermarket. Daca ai bani insa, alege intotdeauna original. Motivele sunt simple:
- Rezista mai mult;
- Se potrivesc cel mai bine cu piesele masinii tale;
- Pe termen lung ofera economii substantiale, contribuind la un consum redus de combustibil si la o uzura mult mai grea a pieselor.
- Sunt recomandate de producator, ceea ce ofera incredere in plus.

Piesele auto aftermarket 

Din fericire, exista o varietate foarte mare de piese auto aftermarket. Teoretic, acestea au aceeasi calitate pe care o gasesti si in piesele originale. Practic, trebuie sa acorzi o mult mai mare atentie detaliilor. Daca in cazul pieselor originale, producatorul este unul singur, in cazul pieselor aftermarket poti descoperi 5-6 producatori care fac acelasi tip de piesa pentru aceeasi masina. Este important sa te orientezi spre cei in care poti avea incredere. Este foarte tentant sa cumperi piese aftermarket bazandu-te doar pe pret, insa nu este indicat. Ceea ce conteaza mult mai mult sunt urmatoarele aspecte:
- Specificatiile piesei De regula, fiecare piesa are anumite specificatii in ceea ce priveste rezistenta si modul in care poate fi folosita;
- Parerile altor soferi. Intreaba si cauta pareri. Acestea iti vor contura mult mai bine imaginea piesei de care ai nevoie.
- Magazinul de unde cumperi. Chiar si magazinul este foarte important. Daca alegi un magazin de piese auto de incredere, nu trebuie sa iti mai bati capul cu verificarea brandurilor. Stii ca sunt doar branduri ok.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu